In de Verenigde Staten dreigt ketchupschaarste door de coronacrisis. Marktleider Kraft Heinz, met 70% van de ketchupmarkt in handen, heeft de grootste moeite om Amerikaanse ketchupliefhebbers te voorzien van hun favoriete saus. De bottleneck is niet de hoeveelheid ketchup die Heinz kan produceren, maar het aantal portieverpakkingen dat Heinz met ketchup kan vullen.

Ook in de VS is uit hoofde van coronamaatregelen de horeca gesloten. Uit eten met de ketchupfles op tafel is verleden tijd. Het is nu afhaal wat de klok slaat en daar mag natuurlijk ook de ketchup niet bij ontbreken. Maar dan wel in een portieverpakking. Met als gevolg dat de vraag naar zakjes ketchup geëxplodeerd is, schrijft RetailDetail.

Kraft Heinz zet alle zeilen bij om nog deze maand zijn capaciteit met 25% op te schroeven. Dat moet uiteindelijk een jaarproductie van meer dan 12 miljard zakjes ketchup opleveren.

Uit Europa komen nog geen geluiden van dreigende ketchupzakjesschaarste. De grootste Heinz ketchupfabriek buiten de VS staat in het Nederlandse Elst en produceert ook in volle Covid-tijd nog gewoon 1,8 miljoen flessen per dag. Vermoedelijk eten wij minder ketchup omdat we meer andere sauzen eten én hebben we minder de gewoonte van een 'fles' op de tafel in de horeca.
Media feast on 'ketchup crisis' in US
Reageer
  • Deel
Druk af