1
Fotocredits: 'Heinz Tomato Ketchup', Mike Mozart, via Flickr

Flash Dagelijkse KostKetchup in de koel- of keukenkast?

Waar bewaar jij je ketchup? In de koelkast of in de voorraadkast? Die vraag houdt wereldwijd de social media bezig, nadat de Britse tak van Heinz een tweet de wereld instuurde: “Ter info: Ketchup. hoort. in. de. koelkast!!!”, aldus de Washington Post.

Volgens de Amerikaanse tak van het concern hoeft ketchup niet koel bewaard te worden. De saus is houdbaar door de zuurtegraad. In ketchup zit namelijk azijn (en een flinke schep suiker) om het te conserveren. Desondanks staat op de verpakkingen van Heinz ketchup “Na openen gekoeld bewaren om de productkwaliteit te handhaven”.

Het grootste deel van de Heinz-liefhebbers blijkt deze instructies op te volgen. Heinz VK stuurde na hun viral tweet ook nog een poll uit: ongeveer 63% van de respondenten bewaart hun ketchup in de koelkast, terwijl 37% van de respondenten hun ketchup in de voorraadkast bewaart. Met name de temperatuur speelt een rol bij de opbergplaats. “Waarom zou ik koude ketchup op mijn warme eten willen doen?”

Slim inspelend op de discussie zette het marketingteam van Heinz VK een actie op met als prijs een rode koelkast gevuld met flessen ketchup. Dat leidde meteen tot een nieuwe rel. Op de koelkastfoto bij de Heinz-actie liggen onderin de koelkast tomaten. Tomaten horen al helemaal niet in de koelkast, maar in de voorraadkast volgens de twitteraars.




Washington Post - Access Denied, 4 jul 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 5 jul '23
  • 12:15

'Waar bewaar jij je ketchup?' Gaat doorgaans in één keer op.
Niet die peperdure van Heinz (8 euro/liter 1,2% eiwitten), maar zelf bereid (2 euro/liter 3% eiwitten) met 0,5 liter gezeefde tomaten (0,89 euro nutri-A) als basis. Fijn gesnipperde ui en wat kruiden, eventueel een beetje citroensap of azijn erdoor, zout zit vaak er al in. Lekker royaal gebruiken, restant kan ook door de soep.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.