Dat melden de drie bedrijven vandaag in een persbericht. De voorgenomen verkoop gaat over de 130 supermarktlocaties van Emté, de distributiecentra, de slagerij, de ondersteunende operationele en commerciële afdelingen van Emté op het hoofdkantoor in Veghel en 27 vastgoedlocaties. Coop en Jumbo betalen €410 miljoen voor het geheel.

Opsplitsing
Na de overname splitsen de bedrijven de supermarktketen op. Twee derde van de Emté-business gaat naar Jumbo, een derde naar Coop. Heel precies komt dat neer op 86 winkels voor Jumbo en 43 voor Coop.

Sligro was al een tijd op zoek naar een oplossing voor het slecht renderende Emté. Medio 2017 kwam het bedrijf tot de conclusie dat een toekomst voor Emté als zelfstandige formule niet langer de beste strategische optie was. Het meteen daarop uitgebrachte overnamebod van Jumbo wees Sligro af.

In het verleden werkten Coop en Jumbo al succesvol samen bij overnames. Beide bedrijven zien daarom ook deze integratie met vertrouwen tegemoet. De bedrijven hopen nog dit jaar de verkoop af te ronden. Daar hebben Jumbo en Coop nog wel toestemming voor nodig van toezichthouder ACM.

Saillant
Dat uitgerekend Jumbo een groot deel van de Sligro-supermarkten koopt, is volgens de NRC saillant. Beide bedrijven komen namelijk uit het Brabantse Veghel, alleen de Zuid-Willemsvaart scheidt de hoofdkantoren. Het is geen geheim dat de eigenaren van beide bedrijven, de families Van Eerd (Jumbo) en Slippens (Sligro), een moeizame verhouding hebben, schrijft de krant.

La Place
Sligro bereikte ook een overeenstemming over een meerjarig contact als leverancier van La Place, de restaurantketen die sinds 2016 in handen is van Jumbo. Daarmee verstevigt Sligro volgens topman Koen Slippens zijn positie in de foodservicemarkt in Nederland.
Dit artikel afdrukken