Jamie Oliver lanceerde vorige week een online petitie. Hij roept iedereen op die te tekenen en naar de G-20 te sturen. Waarom de G-20?

Omdat deze groep landen een internationaal forum vormt dat zich richt op economische samenwerking en besluitvorming. Met de economische crisis achter de rug, richt de G-20 zich 'meer en meer op praktische acties die tot een duurzame mondiale groei zullen leiden', stelt Oliver.

Internationale online-petitie
Via change.org richt Jamie Oliver zich tot iedereen die zich zorgen maakt over de obesitasepidemie die de wereld overspoelt. Volgens Oliver kampen wereldwijd al meer dan 42 miljoen kinderen onder de 5 jaar met obesitas of overgewicht. Door de met overgewicht samenhangende gezondheidsproblemen zal de komende generatie waarschijnlijk korter leven dan hun ouders.

Leer kinderen wat gezond eten is en hoe dat klaar te maken
Een eenvoudige ingreep kan dat tij keren, gelooft Jamie Oliver. Hij wil niets meer of minder dan 'verplichte praktische voedseleducatie, overal ter wereld'. In de aanloop naar 15 mei, FoodRevolution Day kan iedereen de petitie tekenen en naar de G-20 sturen. Jamie stelt: "Het is van essentieel belang dat we toekomstige generaties uitrusten met de levensvaardigheden die ze keihard nodig hebben om gezondere, gelukkigere en productievere levens te leiden. Ik geloof vanuit het diepst van mijn hart dat dt een mensenrecht is van ieder kind en ik hoop dat jij het daar mee eens bent."

In onderstaand filmpje legt Jamie Oliver uit wat hem zo na aan het hart ligt.Je kunt de petitie tekenen via deze link. Een paar miljoen ondertekeningen zou het verschil moeten kunnen maken. Na een week staat de teller op iets meer dan 60.000. Er moet dus nog wel wat gebeuren.

Fotocredits: still, change.org
Dit artikel afdrukken