Vanaf vandaag is NRC NEXT een paar weken onveilig terrein. Janneke Vreugdenhil is met vakantie en dus besloot de redactie Vinexjager Meneer Wateetons los te laten. Dagelijks.

Ik zag het vanmorgen en moest hardop lachen. Half Nederland ligt elders met 'n billen in het zand of zit met een muskietennetje in een tent. Dus het kan nu wel even. Maar zou achterblijvend Nederland in crisis wel klaar zijn voor cavia's uit eigen kooi? Voor handtam gemaakte stadseend en meerkoet die je nog even de nek moet breken als je ze in je trillende moordhanden hebt weten te lokken? Van met een val gevangen stadsduif en met een forse buks geschoten ekster? Of voor moedermelkkaas?

Natuurlijk zijn we klaar voor Meneer's Wildplukwijzer. Daar fiets je lekker langs en je leert er wat van. Hopelijk zijn er lieden die eraan gaan bijdragen. De groentenjuwelier gaat het vast merken, maar daar maalt vrijwel niemand om.
Ik ben benieuwd of er na het reces Kamervragen gaan komen. Mag een krant aanzetten tot volkse jacht?
Voor vandaag komt Meneer met een braaf receptje voor het maken van wijn. Ik verwacht nog minstens een beschrijving van een sessie met z'n 'kanon', zoals hij zijn buitenmaatste buks noemt.
Vraagje van buiten de Vinexwijk trouwens: wie wist dat, ondanks de zomer en de babies, de jacht op Bambie is geopend?
Dit artikel afdrukken