Het vakblad voor varkenshouders Pigbusiness waarschuwt de laatste tijd opvallend vaak voor dierenactivisten die in stallen inbreken. Ook de Telegraaf vallen de inbraken op. Het dagblad wijdde er dit weekend een hele pagina aan.

Dierenrechtenactivisten zouden zelfs zover gaan om stallen binnen te gaan en de stroom uit te schakelen zodat dieren kunnen stikken. Dat vertelt de biologisch varkenshouder Willy Vos uit Altforst in Gelderland Vee & Gewas, een zusterblad van Pigbusiness. In Vos' stal werd onlangs door activisten ingebroken. Vos houdt in het Gelderse Altforst 1.500 biologische vleesvarkens, zeugen en biggen in een zogenoemd gesloten systeem, een type varkenshouderij waar biggen vanaf geboorte tot slacht opgroeien. De dieren hadden kunnen stikken, maar dankzij de natuurlijke ventilatie gebeurde dat niet. Vos laat voortaan de honden altijd los om dit soort inbraken te voorkomen.
PigBusiness - 'Stalguerrilla op het platteland': dierenactivisten zorgen voor angst onder boeren | Pigbusiness.nl - Nieuws voor varkenshouders
Reageer
  • Deel
Druk af