In Londen opende deze week een hippe, nieuwe eetgelegenheid. Eentje die tegen de stroom ingaat: geen gourmet hamburgers, brasserie-achtige toptent of hypergezonde sapjes en hapjes voor hipsters. Nee, de tweelingbroers Alan en Gary Keery serveren in hun nieuwe café van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat (22.00 uur) alleen maar ontbijt.

Nostalgische ontbijtgranen
De gebroeders kiezen voor een heel speciale insteek. Zij serveren namelijk maar één, heel specifiek ontbijt: ontbijtgranen om precies te zijn. Maar dan wel van alle merken die je maar kunt bedenken, waaronder de oude, vertrouwde, nostalgische Rice Krispies, Frosties en Special K.

Ze serveren de ontbijtgranen in een voormalige videotheek die ingericht is als ode aan de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw. Voor £2.50 per kom vind je er 120 Britse, Amerikaanse en wereld-cereals. Je kunt kiezen uit 30 verschillende soorten melk en 20 toppings zoals banaan of marshmallows. Ook kun je voor een 'cereal cocktail' gaan: een mix van verschillende ontbijtgranen met diverse melk- en toppingsvarianten in verschillende smaken.

Bij wijze van experiment vroeg verslaggever Henry Jeffreys van The Guardian om de 'raarste' cereal uit het assortiment. Dat blijkt een Zuid-Koreaans Oreo-ontbijtgraan te zijn. In combinatie met chocolademelk en mini-Oreo's.

Overweldigend zoet
Hoe nostalgisch je ook bent ingesteld, het overweldigende zoet van de 'vintage' cereals beneemt je al snel de eetlust, zegt Jeffreys. Daar hoef je niet eens een gezondheidsadept voor te zijn.

Fotocredits: Cereal Killer Café
Dit artikel afdrukken