“Werken tussen het groen. ‘s Morgens de geur opsnuiven van de kas vol planten. De lekkere temperatuur in de kas. Altijd in je t-shirt werken. Je ziet de komkommers groeien. De eerste bloem is altijd weer een speciaal moment. Hard werken, maar wel met heel veel voldoening.”

Vol vuur schrijft Hedy Willems over haar leven en werk in op het familiebedrijf in Ewijk. Vorig jaar, ten tijde van de EHEC-crisis, stopte Hedy al haar energie in het schrijven van een boek over de eigen kwekerij en zette op die manier de deur open voor de buitenwereld. Ze verzamelde ook 35 basis komkommerrecepten, die iedereen gemakkelijk klaar kan maken.

Dochter Sharon maakte foto’s van de komkommerteelt, van kleine plant tot vrucht en de gerechten die ze samen klaar maakten. Het was een reactie uit onmacht, omdat komkommer als bron van de EHEC-besmetting werd aangewezen, terwijl Nederlandse tuinders al lang wisten dat dit eigenlijk niet mogelijk was. Haar eerlijke verhaal zorgde ervoor dat ze wekenlang aandacht van de media kreeg.

Hedy heeft nog een aantal boeken op voorraad. Ze zijn voor € 9,95 te bestellen via komkommers@live.nl.

Fotocredits: Mitch98000
Dit artikel afdrukken