Vandaag het nieuws van 23 oktober. Hier vind je onze voorgaande selecties.

In de commentaren kunnen we samen het Corona-effect duiden.

Limburgers konden zich vanochtend aanmelden voor een onderzoek naar antistoffen tegen Covid-19. Binnen één ochtend waren de 10.000 plekken in het onderzoek al vergeven. In Trouw (zie Overig.1) zegt Christian Hoebe, die vanuit GGD Zuid-Limburg en de Universiteit Maastricht het onderzoek leidt dat door de provincie wordt gefinancierd, het wel te begrijpen. “Limburg was in de eerste golf een van de zwaarst getroffen provincies, maar er werd niet veel getest. Voor mensen die klachten hebben gehad, of misschien nog steeds klachten hebben, kan het interessant zijn te weten of ze het virus hebben doorgemaakt.” De deelnemers krijgen te horen of zij wel of geen antistoffen hebben tegen Covid-19.

Supermarkten en andere winkeliers zagen in de eerste week van de gedeeltelijke lockdown (de week tot en met maandag 19 oktober) het aantal pintransacties en de pinomzet toenemen. Ook het gemiddelde pinbedrag lag hoger, meldt het Economisch Bureau van ING na onderzoek naar afwijkingen in de pinomzet in de week tot 19 oktober, vergeleken met ijkpunt januari (zie 2.6). Foodretailers hebben in de betreffende week bijna 20 procent meer omzet uit pintransacties gehaald dan in de eerste maand van dit jaar.

Volgens Deliveroo heeft de bezorgdienst de horeca overeind gehouden tijdens de intelligente lockdown, aldus Misset Horeca (zie 2.3). Het rapport ‘The Value of Delivery Services’ is uitgevoerd door Capital Economics en onderzocht de restaurantpartners van Deliveroo. Het onderzoek stelde vast dat de bezorgplatforms ongeveer 10.000 banen bij de partnerrestaurants heeft kunnen behouden in de periode tussen april en juni.
Dit artikel afdrukken