Hampton Creek heeft in het diepste geheim aan zijn vleesvervanger gewerkt, schrijft Quartz. Het bedrijf verwacht investeerders, waaronder grote partijen uit de vleessector, te kunnen lokken voor de - kostbare - vleeskweek dankzij het feit dat het al toegang heeft tot de supermarktschappen. Hampton Creek zegt zijn kweekvlees te ontwikkelen op een puur plantaardige basis, in tegenstelling tot zijn concurrenten die kalverserum nodig hebben als groeimedium.
Hampton Creek heeft in het diepste geheim aan zijn vleesvervanger gewerkt, schrijft Quartz. Het bedrijf verwacht investeerders, waaronder grote partijen uit de vleessector, te kunnen lokken voor de - kostbare - vleeskweek dankzij het feit dat het al toegang heeft tot de supermarktschappen. Hampton Creek zegt zijn kweekvlees te ontwikkelen op een puur plantaardige basis, in tegenstelling tot zijn concurrenten die kalverserum nodig hebben als groeimedium.
Op 29 januari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Krijgen we nog meer gezondheid problemen, vlees en dierlijke producten hebben een duidelijke onvervulbare functie. Als je dat niet weet kun je makkelijk vanuit ideologisch overwegingen van het pad raken. Als je als producent het wel weet is het naar de consument misdadig.
Typerend is een bijzonder aspect op bovenstaande foto.
De magnetische gezondheidsarmband (*) om de heren-pols.
Het valt mij telkens weer op, dat de drift tegen vlees heel dikwijls in het wat zweverige en wereldvreemde stramien past van een cult met alternatieve geneeskunde, vegetarisme en bijgeloof.
Zo'n armband in combinatie met de 'doktersjas' wekt bij mij argwaan.
Of ben ik te bevooroordeeld ?
(*)
Terecht of niet, een sollicitant met zo'n armband scoorde bij mij per definitie niet.
Gekke vraag misschien:
Als je nou een kalfje opvoedt ofwel 'kweekt' tot een volwaardige koe met alleen maar gras uit de wei en in de winter het gemaaide gras uit de wei die dan uiteindelijk naar de slacht gaat, is dat dan geen plantaardig kweekvlees???
Beetje kromdenken van mij, maar ben het eens met Dick, even wat bonen malen, kruiden erdoor, eventueel beetje bloem tegen het teveel plakken, tot een burger vormen en bakken in olijf= of kokosolie is een stuk makkelijker en goedkoper. Maar welk persoon wil nog dat soort dingen in de keuken doen als je het makkelijker uit een pakje kan halen?
Maar dan krijg je dus wel die vragen van "waar komt mijn vlees nou toch vandaan?" ws hebben de mensen die denken dat chocolademelk van bruine koeien komt gelijk dat het idd uit een reageerbuis komt.....
Filmpje:
“….two food experts, who agree it lacks the fattiness of normal meat but has a similar consistency.
“Twee voedingsdeskundigen die het erover eens zijn dat de vetheid van normaal vlees ontbreekt, maar het dezelfde consistentie heeft…!”
Dat kun je van een halfzachte hondenkeutel natuurlijk ook zeggen..
Maar zo’n uitspraak slaat natuurlijk nergens op. Smaak en consistentie zijn twee heel verschillende zaken.
Een krampachtige poging tot imitatie, die, zoals Dick terecht opmerkt, onnodig is.
Maar levert waarschijnlijk wel duurzaamheid-subsidie op..
En da's mooi meegenomen..
Het gaat om de vleesbeleving.