Het ging per ongeluk. We kochten een paar zakken chips en proefden ze naast elkaar. Zeg op twitter dat je dat hebt gedaan en dat het tijd is voor een grote blinde chipsproeverij omdat de smaken echt enorm verschillen en je hangt. @wateetons, @eediete, @wateetjanneke, @eetschrijver, @janrobben, @Jlanai, @tHofWelgelegen, @pieternelvv, @JanfromHolland en @FoodNutritionDelta wilden meteen.

Wat maakt het uit? Het is de hoogste tijd voor een chipsproeverij onder kenners die er voor uit durven te komen. In het weekend van 10 en 11 juli testen we onder andere deze BCBG-zak uit Frankrijk.Volgens de verpakking is hij helemaal authentiek. Er zitten regio-chips in uit het schilderachtige Uzès. Die blijken ook nog eens Bon Chic Bon Genre, oftewel voor Ons Soort Mensen van Stand. Verdomd, die kakkineuze nep-appellatie chip - een vrouwtje trouwens, 'la chips' met 's' in het Frans - won in het smaaktestje van vanmiddag, al is de marketing van m'n vestje te likken.

Wie schaamt zich niet en durft ervoor uit te komen dat z/hij van chips houdt? En moet het zaterdagmiddag 10 of zondagmiddag 11 juli worden?
Spelregel: iedereen neemt z'n favoriete zak chips mee en laat de redactie van tevoren even weten wat hij of zij meeneemt. De redactie zorgt voor zomers bier.

Lokatie: de redactieburcht van foodlog.nl in Utrecht, vlakbij Utrecht CS.
Dit artikel afdrukken