De traditionele schooluniformen voor Britse leerlingen zijn ook leverbaar in grote maten. Vanwege de toenemende omvang van de kinderen is het assortiment verruimd.

Damesmaat 60
Blazers voor jongens èn meisjes zijn verkrijgbaar tot 54 inches. Dat komt overeen met de Europese damesmaat 60. In de 'Generous Fit Junior Trousers' afdeling zijn broeken voor jongens te vinden vanaf maat 42 tot 50. Dat zijn de maten in inches, te vergelijken met jeansmaten.

Voor het eerst sinds 1978 zijn nieuwe maattabellen voor kinderkleding opgesteld. Daarvoor zijn 2885 Britse kinderen opgemeten met een 3D scanner. Meisjes van elf jaar hadden een gemiddelde taille-omtrek die tien centimeter groter was dan destijds. De jongens waren veel groter rond het middel en de borst.

In de jaren zeventig was kleding in dit soort maten niet verkrijgbaar, nu is het niet aan te slepen. Het artikel in de Daily Mail meldt verder dat uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de kinderen die nu dik zijn dat ook als volwassenen zullen zijn en grote gezondheidsproblemen zullen hebben.
Dit artikel afdrukken