![image](/images/uploads/horecanl2.gif)
De Japanse keuken schiet als een komeet omhoog. Het aantal steeg met 9,5 procent van 210 naar 230. Ook de Thai doet het goed. In 2006 telde ons land nog 176 restaurants met een Thaise keuken. Op 1 januari 2007 waren dat er 189. De Argentijn stijgt met 6,1 procent van 131 naar 139.
Het totaalaantal restaurants in ons land nam met 1,4 licht toe. Van 13.352 in 2006 naar 13.537 begin dit jaar. Het aantal buitenlandse keukens nam met 2,6 procent toe. Dit groeipercentage ligt beduidend lager dan dat in voorgaande jaren.
bron: bedrijfschap horeca en catering
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dat de tapasbarretjes de Japanner voor zich moet dulden is tekenend. Zou dit komen door de vaak wat gemakkelijke kwaliteit van de Nederlandse tapasbar?
Ik ben ook benieuwd naar de andere ethnische keukens. Hoe doen de Italianen, de Chinezen, de Marokkanen, de Turken en de Vietnamezen het? En onstaat er al een asielzoekerstrend met Afghaanse, Somalische keuken etc. Momenteel zie ik hier de Afrikaanse restaurants als paddestoelen opschieten. En die zijn het spektakel van de krokodil en de gevulde girafenek inmiddels ontgroeid.