13
Fotocredits: 'Vegetarische burger', Annika de Jong voor FL Media

Flash Dagelijkse KostStudentenleven vleesvrij van start

Vaste prik tijdens de jaarlijkse introductieweek (AID) van de Wageningen Universiteit is de AID-barbecue. Waar menigeen bij een barbecue aan stapels vlees denkt, ziet dat er in Wageningen toch heel anders uit. In lijn met de tijdgeest is de barbecue (bijna) helemaal vega. Het past bij het duurzame karakter dat de WUR graag wil uitstralen. Studenten doen er niet meer moeilijk over. Zij eten zonder klagen de vegaworsten en -burgers.

Toch bieden twee studieverenigingen nog dapper verzet. Bij Dierwetenschappen en Agrotechnologie, 2 studieverenigingen met banden met de dierhouderij, legden echt vlees op de gril.

Vorig jaar was er nog ludiek protest door alumni. “Het voelt alsof de diersector compleet gecanceld wordt, terwijl er zó veel WUR-alumni zijn die zich samen met veehouders elke dag keihard inspannen voor een duurzamer en diervriendelijker dierhouderij”, klonk het toen.

Hoe graag Wageningen zich ook op de borst zou willen kloppen, vegetarisch blijkt het nieuwe normaal bij de introductieweken van de universiteiten. Ook in Delft, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam leren de nieuwe studenten op een vleesvrije manier het studentenleven kennen.

Vega/vlees-kwestie niet meer zo hot op AID-BBQ - Resource online, 25 aug 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Annika de Jong
Annika de Jong Redacteur, Foodlog
  • #13
  • 29 aug '23
  • 11:01

#11 Wat bedoel je met 'redactoriatisch'?

Wat ik bedoelde is dat een veeteler het lekker vond ruiken, de geur verspreidde zich door de halve stad en daarna dus ook lekker vond smaken. Met vego was ik te snel, een typo, maar het is ook wel de stoere vorm van vega.

Eduard Wullink
Eduard Wullink Land- en tuinbouw
  • #12
  • 28 aug '23
  • 18:07

#2 hoe vertel je het verhaal?

Alles met mate. Dat moet genoeg zijn

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #11
  • 27 aug '23
  • 19:55

#10 Ik ga er vanuit dat je met vego, vega bedoelt maar zonder verdere duiding kan hier waarschijnlijk niemand mee, hoe redactoriatisch je ook bij FL bent.

Annika de Jong
Annika de Jong Redacteur, Foodlog
  • #10
  • 27 aug '23
  • 19:41

Toevallig gisteren uit eerste hand mogen horen dat de vego dingen "ik moet eerlijk zeggen erg smakelijk" waren (van een van de studies die ook vlees grilden)

Wouter de Heij
Wouter de Heij R&D en Innovatie in Voedseltechnologie
  • #9
  • 27 aug '23
  • 15:20

Ze doen wel meer gekke dingen. Uit alle eigen onderzoeken blijkt "papieren beker" is duurzamer dan "keramiek". Maar vanwege het gevoel zijn ze weer terug op Keramiek. Gewoon omdat een vriendelijke manager 'het zo een beter gevoel vindt'.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.