1
Fotocredits: 'Pieter Pot', Bianca van der Ha voor FL Media

FlashPieter Pot op rand faillissement

Het wil maar niet lukken met de verpakkingsvrije initiatieven in Nederland. Ook Pieter Pot, de jongste en tot nu toe beslist meest succesvolle loot aan de stam van de verpakkingsvrije winkels, blijkt op omvallen te staan.

Ondanks dat het bedrijf van oprichters Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt €12 miljoen op wist te halen bij investeerders, dreigt een faillissement.

Dat blijkt uit de brief die de huidige eigenaren, Jordan Koppelle en Dominique Rommers van de Delicatessenfabriek, aan de leveranciers gestuurd hebben en waarin ze de crediteuren vragen genoegen te nemen met 'een percentage van de openstaande vordering'.

Koppelle en Rommers hebben goede hoop dat het gaat lukken met de schuldeisers tot een akkoord te komen en dat zij met een beetje 'nieuw geld' Pieter Pot in de benen kunnen houden. De focus ligt in ieder geval op het efficiënter maken van de processen. De Delicatessenfabriek wast al de Pieter Pot-potten en gaat ze nu wellicht ook vullen.

Mede dankzij de coronacrisis groeide het in 2019 opgerichte Pieter Pot razendsnel. Maar nadat de coronamaatregelen waren afgeschaft, stokte die groei en waren investeerders minder te porren. Eerst maar eens zien of het bedrijf winstgevend zou kunnen worden. Eerdere verpakkingsvrije initiatieven zoals Bag & Buy en Opgeweckt, gingen roemloos ten onder, alle duurzaamheidsvoordelen ten spijt.

Retailtrends - Pieter Pot verkeert in financiële problemen - RetailTrends, 17 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
M. Bongers
M. Bongers redactie rond voeding en voedsel, korte ketens
  • #1
  • 19 feb '23
  • 17:23

"... tot nu toe beslist meest succesvolle"? Wat is dan daarvoor de maatstaf? Kennelijk hebben ze elke klant ca. een tientje cadeau gedaan (door onder de kostprijs te verkopen).
Ja, dan dan wil ik ook wel verpakkingsvrij. Maar als de klant van meet af aan had moeten betalen wat het product (het proces) werkelijk kostte, waren er 0 klanten geweest.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.