De verpakkingsvrije winkel Bag & Buy in de Utrechtse Twijnstraat sluit 'voorlopig' zijn deuren. Dat laat de winkel op Facebook weten. Geïnteresseerde klanten "kunnen de organisatie een bericht sturen als ze op de hoogte willen blijven over de reden van de voorlopige sluiting en de toekomstplannen. De werknemers en betrokkenen van Bag & Buy laten zich nog niet uit het veld slaan", aldus de organisatie.

Bag & Buy opende vorig jaar september, na een geslaagde crowdfundingactie. In november liet initiatiefnemer Wim van Dijk al weten dat de 'eerste aanloop tegenviel". Een tweede crowdfundingsactie moest soelaas bieden, samen met de nieuw aangetrokken winkelmanager Rens van den Bunck. Deze trof een te dure en 'zielloze' winkel aan. "Er was geen formule en de klanten werden niet bereikt", zegt Van den Bunck op DUIC. Forse prijsverlagingen en een verschuiving naar meer biologische producten konden de winkel niet uit het slop krijgen. Er is geen geld meer voor de inkoop van producten en dus sluit de winkel vooralsnog.

Van den Bunck rekent op een snelle doorstart, waarbij "het verpakkingsvrije karakter van het concept voor 90 procent behouden moet blijven."
Retailnews - ?Verpakkingsvrije winkel Bag&Buy al dicht
Reageer
  • Deel
Druk af