5
Fotocredits: Beyond Meat

Flash Dagelijkse KostBeyond Meat glijdt verder weg: niet lekker genoeg, te duur

Begin dit jaar bleek al dat Beyond Meat het moeilijk heeft. Het bedrijf was een eclatant succes op basis van hoge verwachtingen, maar sinds de beursintroductie in 2019 kelderde het aandeel fors na een aanvankelijke uitschieter. Van de $13 miljard beurswaarde op de top van het vertrouwen in het bedrijf is zelfs geen half miljard dollar meer over.

Voor het derde kwartaal van dit jaar bracht het bedrijf gisteren een winstwaarschuwing naar buiten. Het zal een verlies draaien van tussen de $7en $8 miljoen bij een omzet van $75 miljoen. Over het gehele jaar hoopt de Amerikaanse vleesvervangerproducent net uit de rode cijfers te blijven.

Het bedrijf heeft het moeilijk op zijn Amerikaanse thuismarkt. De vraaggroei naar vegetarische producten blijft achter. Topman Ethan Brown bezuinigt 19% van de banen weg en knipt daarmee vooral duur niet-productie-personeel weg.

Wat is het probleem achter de neergaande trend?

Toen de wereldwijd gevestigde hamburgerverkoper McDonald's bij Beyond Meat aanklopte, leek het kostje voor het bedrijf gekocht. Maar de vegaburger van Beyond Meat leidde niet tot herhalingsaankopen. Hetzelfde gebeurde in de supermarkten. Proberen was leuk, maar van een proberen-zonder-herhalen-markt kan een bedrijf niet groeien. Het namaakproduct is niet lekker genoeg en viel bij McDonald’s en supermarktklanten uiteindelijk niet in de smaak. Het relatief dure product heeft bovendien last van de inflatie die de portemonnee van consumenten slanker maakt.

ABC News - Beyond Meat cuts non-production workforce by 19% as plant-based meat demand weakens, 3 nov 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #5
  • 6 nov '23
  • 13:01

#3 ik beschouw mezelf als een niet perfecte vegan

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #4
  • 3 nov '23
  • 19:48

Een pittige eiwitrijke Chili con carne maar dan zonder carne is toch veel lekkerder dan surrogaatvlees?

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #3
  • 3 nov '23
  • 18:53

#2 Rene,

Ben jij een flexitariër of een vegetariër?

Ik zelf drink geen alcohol meer. Ik weet nu gewoon niet meer hoe een biertje 'met' alcohol smaakt. Idem voor alcoholvrije rose, ik weet niet meer hoe een rose smaakt(e).

In de wereld van flexitarier heb je gewoon aan meer eisen te voldoen als vleesvervanger. Mijn oplossing is geworden gewoon geen vlees iets in gerecht. Ik kom er aardig mee weg. Gaat wel wat meer kaas op de ovenschotel(s).

Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #2
  • 3 nov '23
  • 12:45

Waarschijnlijk is het niet lekker genoeg in combinatie met de prijs. In Nederland koop ik gewoon Vivera of tegenwoordig zelfs het huismerk in vergelijking met de Vegetarische Slager. De goedkopere varianten zijn prima producten voor de helft van de prijs. (en waarschijnlijk zijn alle merken toch allemaal uit de koker van Wouter de Heij en Jos Hugense :) )

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 3 nov '23
  • 12:16

Het zal tijdelijk zijn want zodra alle vlees verboden is zal Beyond Meat als een komeet omhoog schieten. Koop nu de aandelen en profiteer na 2030.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.