Daarom heeft de Codex Alimentarius Commission vorig jaar een subcomitë opgericht: de Codex Committee on Spices and Culinary Herbs (CCSCH). De nieuwe commissie is verantwoordelijk voor het wereldwijd promoten van kwaliteitsstandaarden voor de belangrijkste specerijen en kruiden. Daarmee wil de commissie "bijdragen aan de veiligheid, kwaliteit en fairness van de internationale handel in kruiden en specerijen". Zowel consumenten als producenten weten straks door de nieuwe normen waar zij aan toe zijn.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wordt tijd.
Nadat ik al die Pesto-testen had gelezen, en er geen echte pesto meer overbleef, heb ik zo'n pot Basilicum planten bij de super opgehaald en samen met de Italiaanse kaas, knoflook en olijfolie tot een smeuïge brei gemalen, en in de koelkast gezet. Het resultaat was minder zout, wat bitter, maar goed bruikbaar, en volgens het plaatje op de bloempot erg gezond......... totdat ik het resultaat van de NWVA inspecties met betrekking tot residuen van gewasbeschermingsmiddelen op groente en fruit voorbij zag komen.
Basilicum: 39% van de monsters boven de norm met 3,8 middelen per monster, details en land van herkomst ontbraken. Als je een hele bos basilicum fijnmaalt alsof het spinazie is, dan lijkt mij dat niet erg gezond. Voor mij genoeg aanleiding om komend jaar zelf basilicum op een beschut plekje te gaan kweken of pesto van brandnetels te gaan maken.