Grote hilariteit over de prijs van een kilo gedroogde uitjes vorige week bij Marqt. Deze week lol om gegrilde beenham van Albert Heijn. Die wordt gekocht door heel wat meer mensen dan die uitjes.

De Excellente beenham met kruienboter van de grill kost bij AH € 26,90. Het is een geplakte ham. Geen echte bil dus, maar stukken vlees die zo aan elkaar geplakt zijn, dat ze een ham lijken en zo meer dan hun geld opbrengen.

Echte achterham kost bij AH € 15,90 de kilo. Bij de Lidl kost die ham € 6,60. Dat betekent dus dat die nep-Excellente met wat boter en kruiden en grilltijd ruim 4x zo duur is is als de echte ham van de Lidl en 1,7x zo duur als de wel echte achterham van AH. Da's geld verdienen aan opgeblazen luchtbellen. Het is niet alleen genepte ham. Ook de prijs is opgeblazen.Niet het product, maar de marge telt. Het drama: de gewone ham is lekkerder. Ik proefde deze tegen AH's eigen Yorkham (ook zo'n 'plakker') en zijn achterham. De beenham is verreweg het duurst en het meest vooral-veel-zout met een kruidensmaakje.

Ga het proeven als je me niet gelooft en kom hier vertellen hoe het je verging!



Dit artikel afdrukken