Plastic zakjes en verpakkingsmaterialen moeten eruit. Ze zorgen voor plastic soup en andere milieuvervuiling. Inmiddels komen er zelfs winkels aan zonder verpakkingen. Daar kon de oude biologische Estafette-winkel niet bij achterblijven.

Re-sack
Deze week introduceert Estafette in haar 18 winkels de biologische katoenen, herbruikbare groente- en fruitzakjes van Re-Sack. De zakjes zijn een duurzaam alternatief voor de papieren en plastic weggooizakjes. Ze zijn bedoeld om de verse, onverpakte groenten en fruit zo in mee mee naar huis te nemen.

Hoewel consumenten het een jaar geleden nog vreemd vonden om verpakkingsloos boodschappen te doen, is het een gewoonte aan het worden voor consumenten, zegt Estafette. Het bedrijf heeft gekozen voor de herbruikbare katoenen zakjes van Re-Sack. Ze zijn gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen (GOTS) en worden voor Re-Sack gemaakt in India tegen een eerlijke beloning. Estafette introduceert om te beginnen twee soorten:

1. Re-Sack Net, een doorzichtig netzakje dat vooral geschikt is voor groenten en fruit
2. Re-Sack Voile, een dicht katoenen zakje waarin bijvoorbeeld ook vers brood meegenomen kan wordenEstafette introduceert Re-Sack met een spaaractie. Van 16 februari t/m 21 maart kunnen klanten sparen voor 2 euro korting op een setje met 2 katoenen zakjes (normale prijs € 5,95 / setje). De setjes kunnen vanaf nu ook zo gekocht worden.

Fotocredits: Re-Sack
Dit artikel afdrukken