NGO's zijn doorgaans zuurpruimen. Altijd is het mis en nooit is het goed. Eyes on Animal, de NGO die let op naleving van de wet en probeert het welzijn van dieren te vergroten via concrete voorstellen en voorbeelden, maakt het verschil.

Op de Facebook-pagina van de organisatie is het volgende bericht te lezen: Wist u dat Rondeel één van de 2 eierbedrijven is die de overstap hebben gemaakt naar de Eyes on Animals vangmethode voor kippen? Het betekent dat ze op een diervriendelijke manier één of maximaal 2 kippen tegelijk vangen, waarbij zij de kippen rechtop houden en onder hun borst ondersteunen, en ze rechtop in de transportkisten plaatsen. Dit is veel beter dan de conventionele methode die alle andere eierbedrijven hanteren. Daarbij worden de kippen bij één poot vastgepakt en 4 tot 5 stuks per hand ondersteboven worden gehouden, voordat ze in de transportkisten worden geplaatst.

Donderdagavond hebben we weer toezicht gehouden en geassisteerd bij het vangen van 27.000 kippen op een Rondeel-bedrijf. Rondeel en Kipster zijn de enige 2 bedrijven die deze diervriendelijkere methode handhaven. Het maakt een groot verschil in het niveau van de psychologische en fysieke stress van de dieren. We willen de 35 door Rondeel ingehuurde vangers bedanken voor het goede werk dat ze deze avond hebben verricht. We werken nu hard aan het overtuigen van andere eierbedrijven, ook buiten Nederland, om dit ook te gaan doen.


Rondeel-eieren zijn te koop bij Albert Heijn, Kipster-eieren bij Lidl. Het zijn de liefste, want diervriendelijkste eieren die je kunt kopen, vinden dierenwelzijnskenners.
Facebook - Eyes on Animals
  • Deel
Druk af