In Amsterdam worden affiches geplakt over de sterren-campagne van de Dierenbescherming.

De Dierenbescherming steekt zijn nek uit en maakt een sterrensysteem voor dieren. Anderen die goed voor dieren willen zijn, moeten er niks van hebben en plakken er wat overheen. Ik oogstte gisteravond wat reacties van twitteraars die de actie van de overplakkers steunen:

@beschermdieren:
- Dierenbescherming is in essentie goed, maar in de praktijk niet. Kunnen veel meer betekenen voor de dieren dan ze nu doen.
- DB werkt nu samen met de veehouderij. Dat is juist de vijand voor de dieren!!!!
- Wakker Dier doet enerzijds sommige campagnes goed, maar vind het kwalijk dat ze te positief over biologisch veehouderij zijn.

@NLVegan:
(over Dierenbescherming en Wakker Dier): Doen deels goed werkt maar stimuleren de verkoop van bio vlees & zuivel terwijl dat helemaal niet diervriendelijk is.

@lianemorsink:
die sterren-campagne van DB doet meer kwaad dan goed voor de dieren :-( vind t een schande dat ze t doen

@ikbenkato:
ets meer leefruimte, geen castratie, een stuk touw als speelgoed maakt niet dat een varken gelukkig is in zijn hel

Beesten mogen niet dood en niet gehouden worden, ook niet biologisch, vinden deze mensen.Ik deed ooit een sessie - 'workshop' noemen ze dat - met hoog opgeleide mensen, waaronder vleeseters. Daar kwam dezelfde stelling uit: als je een dier doodt, kun je het vlees toch nooit diervriendelijk noemen.
Zegt u eens eerlijk, dat vindt u toch eigenlijk ook? Een mooie dood is onbespreekbaar. Ondenkbaar. We laten onze eigen doden boven het graf of voor de oven staan en lopen weg. We willen niet weten wat dood is.

De campagne van de Dierenbescherming in Amsterdam heeft een uitdaging. Ik denk dat het publiek zich ongemakkelijk voelt. Net als voor de kist van die ouder, vriend of vriendin. Van vergankelijkheid willen we niks weten. We dromen van het eeuwige leven. God verdween al decennia geleden uit Jorwerd. We zaten een tijdje zonder, maar het dier doet inmiddels dienst als surrogaat.Dit artikel afdrukken