Vanaf 2 april haalt bezorgsuper Picnic de pakketjes van DHL op bij hun klanten thuis. Daarmee bieden zij hun klanten meer gemak, maar pogen zij ook het aantal retourstromen een halt toe roepen. De samenwerking met DHL begint in Gouda en Zoetermeer, maar wordt daarna uitgerold naar alle andere bezorgplaatsen van Picnic.

Picnic is van plan om in de toekomst ook het bezorgen van DHL-pakketjes op zich te nemen. “Stel dat je schoenen bij een webshop hebt gekocht, dan krijg je die meteen mee met je boodschappen”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Onze klanten willen al niet naar die drukke supermarkt, maar het liefst ook niet naar een servicepunt om pakketjes weg te brengen.” Hij wijst er ook op dat de stadsdistributie duurzamer wordt doordat de elektrische bezorgwagentjes van Picnic steeds meer goederen gaan vervoeren. Altijd volle wagens, maakt iedere kilometer immers duurzaam vanwege de nuttig bestede energie.

Picnic experimenteerde eerder al met samenwerkingen in de ophaal- en bezorgdiensten. Zo haalden ze pakketjes van Wehkamp op voor bezorgservice Sandd en kunnen inwoners van Houten hun geleende bibliotheekboeken mee teruggeven aan de Picnic-bezorgers. Ook kunnen Picnic klanten hun lege Nespresso-cups weer meegeven.
Distrifood - Picnic haalt pakketjes DHL op bij klanten - Distrifood
  • Deel
Druk af