Maaltijdbezorgdienst Deliveroo heeft sinds kort ook een eigen keuken in de nieuwe foodhall Mooie Boules in Amsterdam-Oost, zodat populaire restaurants elders in de stad tegen lage kosten kunnen uitbreiden naar nieuwe gebieden. Zo maken in de Deliveroo Editions-keuken de twintigers ChuiLie Wong en Gerwin Chan pokébowls en rijsttafels, want daar heeft Amsterdam-Oost behoefte aan.

Deliveroo weet dat omdat het bedrijf op basis van alle bestellingen bijhoudt welke gerechten in welke wijken goed verkopen en in welke wijken bepaalde smaken ontbreken, schrijft de Volkskrant. Inmiddels kreeg de maaltijdbezorger al honderden bestellingen binnen. Of omliggende pizzabakkers blij zijn met Deliveroo als concurrent weet directeur Stijn Verstijnen niet, maar hij hoopt het wel. “We bieden een aanvulling en we trekken meer mensen naar het gebied.”

De arbeidsomstandigheden in de Britse Deliveroo-keukens bleken vorig jaar zorgwekkend. Daar heeft Deliveroo Nederland van geleerd. “De keukens moeten een fijne werkomgeving zijn voor de koks en de bezorgers,” aldus Verstijnen.
de Volkskrant - Amsterdam-Oost wil pokébowls, weet Deliveroo. En dus komen die er
  • Deel
Druk af