De Belgische winkelketen Delhaize geeft gehoor aan de oproep van dierenrechtenorganisatie GAIA om kangoeroevlees uit de schappen te halen.

België is de grootste importeur ter wereld van kangoeroevlees voor menselijke consumptie. In 2016 voerden onze zuiderburen meer dan 632 ton kangoeroevlees in, vlees van ongeveer 180.000 kangoeroes. Dat was goed voor 27% van de wereldwijde kangoeroevleesexport. Een deel hiervan wordt waarschijnlijk opnieuw geëxporteerd.

Als grootste importeur houdt België de commerciële jacht op kangoeroes in stand, schrijft GAIA. De dierenwelzijnsorganisatie is niet blij met de cijfers. Volgens een rapport van de dierenwelzijnsorganisatie worden de dieren gedood bij een bijzonder wrede jacht. Ook worden de kangoeroes onhygiënisch geslacht.

Naar aanleiding van de campagne besloot Delhaize de verkoop met onmiddellijke ingang stop te zetten. Colruyt, Aldi en Lidl waren er al eerder toe overgegaan geen kangoeroevlees meer te verkopen. GAIA hoopt dat andere supermarktketens, zoals Makro en Carrefour, het voorbeeld volgen. Ook vraagt GAIA om een verbod op de handel in kangoeroevlees.

Om de campagne kracht bij te zetten, organiseerde GAIA een vertoning van de milieudocumentaire ’Kangaroo: a love-hate story’. Een documentaire over de ‘waarheid’ achter de haat-liefdeverhouding tussen Australië en zijn geliefde icoon, de kangoeroe.


Trailer 'Kangaroo: a love-hate story'
GAIA gebruikte beelden hieruit in het campagne filmpje
RetailDetail - Kangoeroevlees uit de Belgische winkelrekken
Reageer
  • Deel
Druk af