Het Duitse bedrijf Lockbox denkt met een even vernuftig als eenvoudig 'deuranker' de oplossing gevonden te hebben voor het thuis laten bezorgen van gekoelde boodschappen - ook als je zelf niet thuis bent. Hoogtechnologisch gedoe, geklungel met de buren of een extra tochtje naar het postkantoor of Pick-Up point blijken nergens voor nodig.

Koelbox aan de ketting
Lockbox maakt een stalen deuranker op maat, dat gewoon onder de voordeur geschoven kan worden. Boren, schroeven, hameren is allemaal niet nodig, het anker wordt precies op maat van jouw deuropening en drempel gemaakt. De bestelling wordt door de bezorgsuper in een (stapelbare) koelbox geplaatst en die wordt bij bezorging met een ketting en hangslot aan het anker vastgemaakt. Bij thuiskomt 'ontketen' je de koelbox door eenvoudigweg je deur te openen en de ketting los te halen. Daar heb je niet eens een sleutel of pincode voor nodig.
Bij een volgende bestelling leg je de lege koelbox simpelweg weer aan de ketting en aan het anker vast, en ruilt de bezorgsuper de lege box in voor een volle. 'Poepsimpel', schrijft RetailDetail.

Oostenrijkse super ziet het zitten
Dat denkt in ieder geval de grootste supermarktketen van Oostenrijk, Billa, ook. In Wenen en Graz loopt momenteel een pilot met de koelbox aan de ketting. Bij succes wil Billa dat uitrollen over heel Oostenrijk. Dat moet de opmaat zijn naar de verovering van de rest van Europa, hoopt Lockbox-bedenker Thomas Kraker von Schwarzenfeld. Dan moet hij natuurlijk ook de supermarkten voor zich winnen die volop inzetten op Pick-Up Points.

Fotocredits: www.lockboxsystem.com
Dit artikel afdrukken