Jaren geleden sprak ik een doodgraver. Dat is iemand die graven delft voor mensen en de overblijfselen in bestaande graven ruimt. Hij beweerde dat de lijken in de 10 en 15 jaars graven niet meer zo goed verteren als vroeger toen alles nog beter was. Ik moet bekennen dat ik nooit op onderzoek ben gegaan om de beweringen te checken. Maar het wordt tijd.

Sally Davies zet me opnieuw op dat spoor. Ze fotografeerde 180 dagen Happy Meal die ze gewoon in huis, open en bloot liet liggen. In de volle zomer, maar geen centje pijn. De serie foto's die ze typeert als saai is te zien op Flickr. Kijk even hoe mooi het spul erbij blijft liggen.
Awesome, zou een Amerikaan zeggen. Niks saai.
MCDonald's heeft nog niet gereageerd, terwijl het toch echt een prestatie is. Een andere Amerikaanse, Nonna Joann, deed in 2009/2010 een soortgelijk experiment. Zelfde resultaat over een periode van maar liefst een jaar. Haar blog is een hit. Maar ook daarop kwam geen reactie van McDonald's.Mevrouw Davies hecht eraan op te merken dat ze bij willekeurig welke andere Groothamburgeraar hetzelfde resultaat zou hebben geboekt.

Met dank aan Nick Trachet die me deze url's doorstuurde vanaf de redactietafel van viskaktua.be

Dit artikel afdrukken