Met een productiecapaciteit van 50.000.000 kilo wordt de Belgische coöperatie Milcobel begin 2014 de grootste Europese fabriek waar een Italiaanstype mozzarellakaas van koemelk wordt gemaakt. Mozzarella 'rekent goed' schrijft de Boerderij. Verse kaas heeft de prijs van kaas maar hoeft nauwelijks te rijpen. Daardoor is jonge elastische kaas bedrijfseconomisch gunstig te produceren.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gelukkig, ik dacht dat ik de enige was...
Ben blij dat iemand dit eens zegt. Ik snap de belangstelling voor feta ook niet. Gewoon een stuk rubber in je mond, maar dan zonder smaak.
Je kan van de Italianen zeggen wat je wil, maar ze kunnen hun spullen grandioos verkopen. De zon schijnt en de mozarella vliegt de kaaswinkeldeur uit. Je hebt anper tijd om het aan te sleuren. Idem ditto voor de feta. Dat ziet er ook wit uit en ligt ook in verzuurd water (wei) ;-).
Marketinggewijs opgeklopt, 'uitgerekt' eiwit.
Ok, de bereidingswijze is speciaal, maar de smaak? Heeft het überhaupt eigenlijk smaak?
Echte artisanale buffelmelk mozarella (misschien) wel, maar uit koemelk en uit een productielijn die 137 ton per dag tovert.
Stuff voor grootkeukens, industriële pizzabereiders & C°, maar wil je het puur eten?
Melkboeren blij dat hun melk in 'iets' verdwijnt, zeker met 2015 voor ogen, maar of het nu iets is om trots op te zijn, dat weet ik niet.
Hou de tomaten en de slaatjes klaar, er komt 50.000 ton smaakloze witte rubber onze richting uit. Vergeet de basilicum niet voor de 'smaak'. Kun je zelf kweken op je vensterbank of terras. Dan ben je tweemaal trendy: Italian food en stadslandbouw. Vreten maar, er is genoeg.