Maar: WAAR vind ik gezonde limonade?? Nu hebben wij allerlei vruchtsiropen, van Jumbo e.d. Maar het team wil: weinig suiker, geen aspartaam, geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen e.d.
Is er iemand op de markt die aan deze behoefte kan voldoen en dan ook nog betaalbaar?
Ik zou het erg waarderen indien u mij wegwijs kunt maken in het limonadechaos van Nederland, ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen… moet ik de limonade voortaan zelf gaan maken??
Deze vraag wordt gesteld door Babs Kruisdijk. Welke gedachten en tips heeft foodlog.nl voor haar?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@babs, wat bedoel je met goede limonade? Een dorstlesser ie je zelf kunt aanmengen? Gebruik anders diksap, maar in een andere verdunning, zodat deze minder zoet is.
Weinig suiker, geen aspartaam, geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen?
Ik zou zeggen water! of thee?
Waarom drinken kinderen tegenwoordig elke dag limonade? Al die zoetigheid is onnodig en ongezond.
Maar als het dan blijkbaar perse moet dan zou ik ook (biologisch) diksap met veel water adviseren. Tja, en wat is betaalbaar? Kwaliteit kost meestal iets meer :-)
Volgens mij zijn er nog genoeg oer-limonades op de markt.
Conservatie door suiker en citroenzuur, met een prima fruitsmaak en zonder gezondheidsclaims.
De plens vocht is sowieso het nuttigste/gezondste van limonade.
En dan weer druk verder spelen met de nieuwe brandstof.
Limonade is interessant en gevaarlijk.
Mijn oude vader, 89, moet minimaal 2,5 liter water per dag drinken. Urineprobleem. Hij krijgt het niet door zijn keel. Ondergetekende ook niet. Voeg je echter een smaakmaker toe (in dit geval een suikervrije nepvruchten kleursiroop) dan glijdt het gemakkelijker naar binnen.
De zoet- of zuurstof stimuleert dus een slikreactie (niet dorst !) waar water afhaakt.
Mijn vragen:
- wordt de waterhuishouding voor het lapje gehouden ?
- vraagt een lichaam in gezonde toestand zelf niet om vocht ?
- en waarom zou dat bij kinderen afwijken ?
- dus waarom moet er limonade geserveerd worden ?
- of moeten op deze wijze een Pavlov-‘zoet’-reactie hen conditioneren voor de consumptiemaatschappij ?
't zijn maar vraagjes, hoor..
Babs ik kom net terug uit Nederland en heb daar vorige week zwarte bessen sap bij Lidl gehaald voor mijn moeder. Cassis. Volgens mij zijn de meeste sapjes nogal hoog in fructose, maar het hoge gehalte aan anthocyanins (flavonoids)in zwarte bessen en kersen maakt deze het "gezondste". Cherry juice wordt op het ogenblik door heel Noord Amerika gebruikt in sport centra om spier beschadiging bij sporten te voorkomen en snelle recovery. http://www.mdpi.com/1420-3049/15/10/6993/pdf
Wat voor de kersen geldt geldt ook voor de zwarte bessen. Adriana