Het is hier behoorlijk stil.
Boerin Annechien ten Have is heel bekend buiten en op Foodlog. Al 2 decennia zet ze zich in voor een beter dierenwelzijn. Ze maakte zich er sterk voor als boerenbestuurder. En ze deed het zelf door het nodige geld te steken in een vernieuwend varkensconcept. Maar het gaat niet goed. Slechts een beperkt aantal consumenten wil meer betalen voor dat betere vlees. Amerikanen laten zelfs het gewone, maar door Covid en de oorlog om Oekraïne duurder geworden vlees al staan.
Hoe het verder moet is onduidelijk.
Annechien deelt haar verhaal en laat de moeizame kant ervan zien, maar wil niet dat anderen de handdoek in de ring gooien.
Voor mij is de strekking: een aantal boeren is dapper het diepe in gesprongen, aangemoedigd door overheid en maatschappij. De vraag is dan: hoe zorgen we er met elkaar voor dat deze boeren de overkant halen? Terug zwemmen is immers geen optie.
— André Hoogendijk (@andrehoogendijk) April 28, 2022
Hoe duurzamer je het vlees produceert, hoe meer weerstand je krijgt vanuit de dierenwelzijnshoek. https://www.foodlog.nl/artikel/waarom-zijn-we-tegen-de-verduurzaming-van-vlees/
Jos, wat wil je van de mensen die je noemt horen?
Hoeft wat mij betreft geen artikel onder "flash" te blijven hier op FL.
Annechien ten Have-Mellema , Tjeerd de Groot maar ook Laura Bromet en last but not least Marc Jansen mag zich hier ook melden.
En ja ik heb begrip dat dat pas over een week is wanneer de uitzending is geweest, maar als insiders weten ze nu waarschijnlijk meer.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.