Op de markt en tijdens de pitches presenteerden zich:
- Tea by Me
- Het Wroetvarken
- Carezzo
- de Fryske
- Paperwise
- Wasabi4You
- Distilleerderij de Pronckheer
- Natuurboeren Roomijs
- Seaweed Harvest Holland
- Veldhoeve Kip
- Martha kookt lokaal
- Wouter van Teeffelen van @mijn eigen fruitboom
- Nijenrodebier
- Boer Erik
- Twinmedia
Albert Schulp verzorgde een rondleiding over zijn bedrijf en vertelde onderwijl over zijn manier van het boerenprobleem - geen geld kunnen verdienen als teler - oplossen. De eerste Beste Cider van Nederland werd gekozen. En er waren twee geweldige tafelgesprekken onder een prachtige Hollandse zon-met-witte-en-grijze-wolken-blauwe lucht.
Het ene gesprek ging over het kwaad en goed van (te) bewerkt voedsel. Het andere over hoe je moet landbouwen als je eindelijk loskomt van alle modepraat en modegeloven.
Het gesprek over gezonde voeding was realistisch en open is inmiddels online voortgezet. We hopen dat ook het gesprek over verstandige landbouw een on- en offline wordt voortgezet. Beide gesprekken winnen aan kwaliteit en inhoud als de deelnemers elkaar met regelmaat in de ogen kunnen zien.
Wil je volgend jaar gratis bij Foodlog Live zijn en in de loop van het jaar van andere voordelen genieten? Word dan nu meteen betalend lid van Foodlog.
“We stemmen op politieke partijen die niks willen”, verzucht @jaapseidell in het gezondevoedingdebat. #FoodlogLive pic.twitter.com/iOigrNKSNK
— Niels FC Willems (@NielsFCWillems) September 15, 2018
@Wroetvarken legt uit waar die varkens nu eigenlijk in wroeten... #FoodlogLive pic.twitter.com/3azk4IdtIx
— foodlog.nl (@foodlog_nl) September 15, 2018
Niet bomen kappen, maar papier maken van restafval van de landbouw. PaperWise legt het uit op #FoodlogLive. https://t.co/bnnXCP8YVR pic.twitter.com/xfH64NvKlV
— Niels FC Willems (@NielsFCWillems) September 15, 2018
Gezond eten is een onoplosbaar probleem voor de industrie en de politiek; we zullen het dus moeten hebben over hoe het met elkaar sociaal maatschappelijk op te lossen, zegt @dickfoodlognl ter afsluiting van een zeer geslaagd #FoodlogLive. pic.twitter.com/kPyT9lQrAL
— Niels FC Willems (@NielsFCWillems) September 15, 2018
Iessel-cider de beste van Nederland, gister bij @foodlog_nl door de jury gelauwerd, vandaag op t #oogstfeest van @Ulebelt in Deventer. Prima spul, met zorg gemaakt van n reeks aan appelrassen uit de vroegere fruitstreek #Salland. pic.twitter.com/UR6abicckd
— Fransjan de Waard (@Vollegrond) September 16, 2018
“Natuurinclusieve landbouw” is nog niet beschreven op Wikipedia. Iets voor de @foodlog_nl community om daar (eerst op Foodlog) een begin aan te maken? RE: https://t.co/7WF2VjIyYj pic.twitter.com/qvCp3uw9dg
— Niels FC Willems (@NielsFCWillems) September 16, 2018
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mijn beleving: Luchtig en inhoudelijk, leuke locatie en mooi weer. Goede meningen en interessante feiten.
Ik was er, net als vorig jaar, met mijn schoonzus. We hebben zeer genoten. Aan een vriendin schreef ik "Dat was een lange dag met heel veel warme lieve, vriendelijke in duurzaamheid, gezond, biologisch etc. geïnteresseerde mensen. Met boeiende verhalen, leuke ciderproeverij, lekkere en bijzondere hapjes en drankjes. Ik ben daar heel graag 1 x per jaar". Met drank en kaas naar huis :-) Zinvol en plezierig. Heel blij dus. Bedankt weer. Hopelijk tot volgend jaar.
Voor de eerste keer bij FoodlogLive. Mooie bijeenkomst, leuk programma, top locatie. Ik waardeer vooral de variatie in het programma. Inhoudelijke sessies, debatten en een heuse proeverij. Standhouders hadden echt een verhaal te vertellen. Voor mij mag het volgende keer iets korter.
Geweldig mooie en leerzame dag. En leuk dat ik vele foodloggers eens in levende lijve mocht ontmoeten.