Met slim gepromote activiteiten, zoals pop-up restaurants en winkelproeverijen, ontpopte Lidl zich tot een 'adresje' voor nieuwe klanten die zich laten verrassen door het bijzondere assortiment en daarvoor zonder aarzelen over de discountdrempel stappen. Toppers in het assortiment dit jaar: een hele zalm, Serranoham of, ja echt dus, de eerder genoemde Côte de Boeuf. Wie had ooit gedacht dat je zo'n "bourgondisch en stoer stuk vlees (het weegt 1,5 tot 2 kilo), van Blonde d'Aquitaine-runderen" gewoon bij de Lidl kunt halen? Wel even bestellen graag, via internet.
Met slim gepromote activiteiten, zoals pop-up restaurants en winkelproeverijen, ontpopte Lidl zich tot een 'adresje' voor nieuwe klanten die zich laten verrassen door het bijzondere assortiment en daarvoor zonder aarzelen over de discountdrempel stappen. Toppers in het assortiment dit jaar: een hele zalm, Serranoham of, ja echt dus, de eerder genoemde Côte de Boeuf. Wie had ooit gedacht dat je zo'n "bourgondisch en stoer stuk vlees (het weegt 1,5 tot 2 kilo), van Blonde d'Aquitaine-runderen" gewoon bij de Lidl kunt halen? Wel even bestellen graag, via internet.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De kwaliteit zal niet minder zijn dan bij de Everybody Appie. Ik heb zo de indruk dat Lidl en vermoedelijk Aldi wel overeind blijven in de slachting die er aan komt. Van AH en Jumbo weet ik dat nog niet zo zeker. Hun klantentrouw lijkt me toch redelijk fragiel.
Bij ons op tafel gisteravond: Amerikaanse Angus van Lidl, €17 en nog wat centen/kilo. Helemaal fout vlees natuurlijk (corn fed), maar werkelijk uitstekend. Ik wilde het beslist even proeven om dat vast te stellen. Die kwaliteit rundvlees koop je niet makkelijk in Nederland.
Die kwaliteit rundvlees, Dick Veerman, koop je makkelijk in Nederland, maar nergens voor die prijs.
Wouter, waar en voor hoeveel?
Bijvoorbeeld het verzendhuis Directlyfrom.nl. Ik zie black Angus sukade voor 25 euro, ribstuk zal veel meer nog kosten.
En vlees van Foodlogcorrespondent Jack van Messel, ook met een verzendhuis.
Ierland brengt topkwaliteit naar hier, maar er is ook Nederlandse Maas-Rijn-IJsselrund, bijvoorbeeld te vinden bij Nice tot Meat in Almere die ook een stukje Wagyu bezorgt voor 300 euro.