In 2011 erfde de Engelse Jay Wilde de biologische vleesveehouderij van zijn vader. Ondanks dat hij vegetariër is, vond hij het zijn taak het familiebedrijf voort te zetten. Wilde vond het steeds bezwaarlijker worden om na twee à drie jaar afscheid te nemen van de koeien die hij zo goed had leren kennen. Het voelde alsof hij de koeien bedroog. Hij stuurt zijn laatste kudde daarom naar een koeienopvang in plaats van het slachthuis. Hierdoor mist hij £45.000 aan inkomsten, maar hij laat zijn koeien liever vrij. Wilde gaat voortaan biologische groenten verbouwen, het liefst zonder enige dierlijke input. Dat laat de BBC zien in een filmpje over de vegetarische koeienboer.
BBC - The beef farmer rescuing his cows from the slaughterhouse - BBC News
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Van veeteelt naar akkerbouw, dat zouden meer mensen moeten doen, de uitdaging aangaan om toe te gaan naar een andere manier van grondgebruik, ook in Nederland.