Dat denkt bijna een derde van de 5-7 jarige Britse kinderen en een kwart van de 8-11 jarigen. De British Nutrition Foundation (BNF) ondervroeg in het kader van de Healthy Eating Week ruim 5.000 schoolkinderen. Bijna een derde van de 11-16 jarigen en ongeveer de helft van de jongere leeftijdsgroepen zegt prima te weten wat gezond eten is en zich daaraan te houden. Toch valt het in de praktijk - zie de kaasvraag - nogal tegen met de praktische kennis over eten van de jonge Britten. Zo denkt 22% van de kleintjes en 13% van de oudere kinderen dat pasta van een dier afkomstig is. Andere opvallende uitkomsten: vissticks worden gemaakt van kip, tomaten groeien onder de grond maar aardappels aan een struik en fruitsnoepjes of jam tellen mee voor je dagelijkse portie fruit- en groente. De BNF pleit voor voedseleducatie, zowel op school als thuis.
Daily Mail - More than a quarter of primary school kids think cheese is from plants
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Misschien zijn ze veganist en eten ze plantaardige kaas..
Ergens klopt het wel een beete, alleen zou je dan moeten zeggen 'kaas is een plant' want het hoort te beginnen met gras en weidebloemetjes wat de koe normaal zou eten.
Ik kan het wel begrijpen dat kinderen het niet meer weten, zelfs ouders weten vaak niet waar iets vandaan komt, met onze veel te moderne fabrieksklare happen.
De jeugd heeft er geen kaas van gegeten lijkt te kloppen als een zwerende vinger.
Astrid Spijkers "Ik kan het wel begrijpen dat kinderen het niet meer weten, zelfs ouders weten vaak niet waar iets vandaan komt, met onze veel te moderne fabrieksklare happen."
Daar kan aan gewerkt worden, sterker nog daar moet aan gewerkt worden.
Een mooi voorbeeld wordt door het getergde slachterij in het Belgische Tielt getoond.
Ander initiatieven zijn ook de open dagen die al dan niet met medewerking van AH georganiseerd worden.
Maar ja, als ouders niet eens de tijd willen nemen kunnen we hun kroost het ook niet kwalijk nemen dat ze er geen sjoege van hebben.
Andere optie is, in meerdere draden hier op FL benoemd, terug naar voedseleducatie in het basis onderwijs.
Het is ook haast ondoenlijk om kinderen bij de les te houden. Wisten ze eerst niet beter dan dat Catptain Iglo van de vissticks is, blijkt de kinderlokker van Unilever een paar jaar geleden opeens over de schakelen op ongeveer dezelfde blokjes, maar dan van kip.
En volgens mij kom melk van soja.
In onze werkelijkheid komt melk idd van soja Wouter en van mais, als onze boeren nog niet overgeschakeld zijn zelfs van round-up ready soja en mais wat ze uit Zuid-Amerika importeren. Maar het blijven planten.................