Een doos die de korst van een pizza knapperig houdt, Apple vroeg er patent op aan. De tech-gigant ontwikkelde een doos met acht gaten zodat de stoom kan ontsnappen wanneer de pizza afkoelt. Ook ligt de Italiaanse klassieker op een revolutionaire, geribbelde bodem, zodat de damp van onderen weg kan. Zo blijft de korst stevig en knapperig. Dat meldt psfk, een Amerikaanse consulting agency op het gebied van voedsel. De doos is van papierpulp gemaakt en rond, ideaal voor een pizza. De iPizza-box heet het ding al op internet. Er is wel iets raars met het patent: het is al in 2010 aangevraagd. Dat betekent dat Apple al zeven jaar op een revolutie zit, zonder die te commercialiseren. Op de nieuwe Apple campus is de doos volop in gebruik. Het nieuws over de revolutie kwam pas recent naar buiten.
PSFK - Apple's Patent For A Circular Pizza Box Prevents Soggy Crust
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het is speculatie, maar goed mogelijk dat Apple hierbij geïnspireerd is door het materiaal van de (Nederlandse) firma PaperFoam uit Barneveld. Dit materiaal wordt ook al jaren gebruikt in de verpakkingen van Apple, zoals die voor de iPods en iPhones.