Je kunt het zo gek niet bedenken of de Foodloglezers herkennen het - al aan de eerste sprietjes.
In deze aflevering van Foodlogs zomerquiz één van 's werelds meest gegeten planten.
Alleen: bij ons nauwelijks. Wie weet waarom dat zo is?
Fotocredits: Jopie Duijnhouwer
Dit artikel afdrukken
Alleen: bij ons nauwelijks. Wie weet waarom dat zo is?
Fotocredits: Jopie Duijnhouwer
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Basilicum.
Het lijkt me groene amarant
Wouter, Tedje: waarom dan?
Graag niet alleen raden, maar ook uitleggen waarom je denkt dat dat het zou zijn!
Omdat de blaadjes op de foto er uitzien als de blaadjes van een plantje in een potje dat ik kocht bij Lidl en waarvan Lidl zegt dat het basilicum is en er in elk geval naar ruikt.
Stevia? Het lijkt ten minste op de foto van stevia plantjes in mijn suikerbieten dossier. Op 25 november 2011 heeft de Europese Commissie de plantaardige zoetstof stevia toegelaten voor gebruik in voedingsmiddelen. Het product is veilig volgens de Europese voedselautoriteit Efsa voor menselijke consumptie.
Ook omdat basilicum bij mij in de tuin meer glimt en wat meer afgerond er uit ziet.
Enne met flink wat stevia kun je het portaal van de eeuwig jeugd binnenlopen, zegt men.