China staakt voorlopig de import van varkensvlees van de grote Duitse slachter Tönnies. Dat schrijft de South China Morning Post.

De beleidsmaatregel is een reactie op de grote uitbraak van het coronavirus onder medewerkers in de grootste slachterij van het bedrijf in Rheda-Wiedenbrück.

Douanedocumenten laten zien dat China sinds woensdag de import van vleesproducten uit slachterijen of koelhuizen van de Tönnies Group blokkeert. Tönnies wil niet op het nieuws reageren, zegt Boerenbusiness
Uit angst voor een tweede coronagolf in eigen land stelt China hogere eisen aan de import van voedselproducten. Het land wil de risico's beperken, omdat recente uitbraken in de Chinese hoofdstad volgens de autoriteiten op een voedselmarkt zijn ontstaan. Ook Noorse zalmleveranciers zeggen tegen Reuters dat de export naar China sinds enkele dagen is stopgezet. In China hebben de zalmprijzen een duikeling gemaakt, omdat consumenten deze vanwege de vermeende risico's niet meer kopen.

Door het besluit van China komt een groeiende druk op de varkensprijzen in Europa die dankzij de grote importen van China de afgelopen 2 jaar buitengewoon hoog zijn geweest.
South China Morn. Post - China bans imported pork from German meat plant after coronavirus outbreak
  • Deel
Druk af