Nooit meer discussie over welke voedingsmiddelen wel of niet in de koelkast thuishoren. De Britse NGO Love Food Hate Waste maakte een overzicht waarin de beste houdbaarheidsstrategie voor alle voedingsmiddelen (van A tot Z) staan beschreven, aldus The Guardian.

De NGO leert je onder andere dat je champignons het beste kunt ‘instoppen’ onder een theedoek terwijl je ze in de koelkast bewaart. Ook eieren en nagenoeg alle soorten verse groente en fruit blijven het langst goed in de koelkast. Wel weer even op kamertemperatuur brengen voor je de producten gaat bereiden of eten, want dat verbetert de smaak.

“Het op de juiste plaats bewaren houdt je eten langer vers – en het bespaart je geld”, aldus Helen White, een adviseur bij Love Food Hate Waste. “Als je brood in de koelkast bewaart, zal het sneller muf worden – het moet in de kast of in een broodtrommel liggen. Als je je appels in de fruitschaal bewaart, zullen ze sneller verrimpelen. Bewaar appels in de koelkast - je zult verbaasd zijn hoe lang ze meegaan.”

In Nederland lanceerde het Voedingscentrum eind 2015 de Ja-Nee-koelkaststicker met bewaaradviezen voor 12 veelgebruikte producten.
The Guardian - From ketchup to pineapples: the food that should never be kept in a fridge
  • Deel
Druk af