Een creatieve oplossing voor biologische groente?
C1000 introduceert sinds gisteren een nieuwe slasoort namelijk Salanova kluitsla. C1000 is hiermee de eerste supermarkt in Nederland die dit nieuwe slaconcept aanbiedt aan consumenten. De nieuwe sla is volgens een woordvoerder van de supermarkt op verschillende fronten zeer uniek. Doordat de sla op een kluit wordt aangeboden, is deze verser en lekkerder dan andere slaproducten. Bovendien kan van de sla geplukt worden wat nodig is en de rest van de kluitsla kan bewaard worden, bijvoorbeeld op het aanrecht. Hierdoor is er ook weinig afval, immers de sla kan op meerdere momenten gebruikt worden. Tevens kenmerkend van Salanova kluitsla is dat het twee keer zoveel bladeren heeft als een normale krop sla.
Salanova Kluitsla wordt het hele jaar gekweekt in kassen en heeft geen last van opspattende modder, zoals dat bij andere slasoorten wel het geval is. Het voordeel hiervan is dat de sla niet schoongemaakt hoeft te worden. De kluitsla is daardoor gebruiksklaar. Salanova kluitsla is verkrijgbaar in meerdere soorten: de rode, groene en eikenblad Salanova. Daarnaast is er ook een combinatie product onder de naam Salatrio. Het gaat hierbij om Lolla Rossa, Lolla Bionda en Eikenbladsla die op één kluit gekweekt worden.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ Marie France, I think it also brings the garden a little bit closer to the people. Considering that a lot of youngsters don't even know anymore how a tomato or potato grows! We just have to see if this will be succesfull.
Sure they're 'bio' - the question is: are they natural?
Lots of stuff from warehouses is entirely organic and can claim the AB-label (or EKO, as we call it up here). 'Organic' and 'natural' don't necessarily coïncide ;-)
Hushhush, the public shouldn't hear this. This is news for grown ups only.
Btw, no one has ever shown truly conclusively that organic has better nutritional value. I take it, because I am a believer (in naturally grown biological stuff), but not because I know for a fact that I should prefer it to 'regular'. Organic wellness resides - as our expression wants it - 'between the ears'.
In France too, we have now the same product with the same advantages . The lettuce are grown in Alsace near the German border.Only one difference the lettuces are sold in clay pots!!!Good for the persons living in town : it gave them the illusion to be goods gardeners. Maybe a way to educate town citizens to fresh food.Do you think they are BIO lettuces ????