Het Britse Ministerie van Defensie nam de gezondheid van zijn troepen onder de loep en ontdekte de afgelopen drie jaar meer dan 22.000 Britse soldaten met overgewicht in dienst te hebben gehad. Dat betekent dat zij gezondheidsrisico's lopen zoals diabetes 2, kortademigheid en hoge bloeddruk. Nog meer soldaten bleken overigens niet te kunnen voldoen aan de standaard fitness test (met sit-ups, push-ups en een afstandsloop): 32.419 soldaten. Zij bleken onvoldoende fit om hun taken te kunnen uitvoeren .

Volgens een hoge officier zijn de gewichtsproblemen te wijten aan het eetpatroon van de soldaten: "Hoewel soldaten salades kunnen eten en maaltijden met weinig calorieën, kunnen ze ook een warm ontbijt krijgen, friet bij hun lunch én bij hun avondeten en dan nog een stevig toetje ook", citeert de International Business Times.

Een woordvoerder van het Ministerie van Defensie stelt dat de cijfers 'slechts 11% van alle manschappen' betreffen. Sinds 2002 zijn (slechts) 50 soldaten op grond van hun overgewicht ontslagen.
Dit artikel afdrukken