"Te weinig groenten en fruit eten is in verband gebracht met hogere risico's op kankers, maar onze resultaten tonen aan dat het daarbij niet uitmaakt of die tomaten of appelen nu bio of niet zijn", zegt professor epidemiologie Tim Key. Biologische groenten en fruit gebruiken juist het gezondheidsargument vaak als verkoopargument. Dat schrijft De Morgen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Het maakt ook niet veel uit, want lichaamsvreemde stoffen, dus chemische bestrijdingsmiddelen op groente en fruit worden vanwege de vele vezels in groente en fruit ons lichaam weer uitgewerkt. Het enige waar het gezonder voor is is ons milieu die minder belast wordt door chemische bestrijdingsmiddelen en daar profiteren dus de bijtjes, hommels enz weer van, want die hebben we hard nodig om onze flora te behouden.
En ik ben het met Anke eens dat het ook uitmaakt wat je verder nog eet, je kan gezond denken te doen door veel groente en fruit te eten, maar als je veel patat eet schiet het nog weinig op.
Anke #4, je zegt 'gezonder' en dat is nu juist waar het om zou moeten gaan, hetgeen wat interessant is, het totaalpakketje. Heel vaak wordt alles aan kanker opgehangen, helpt het daar niet tegen dan is het 'onzin'.
Het gaat in dit artikel over te weinig groente en fruit eten, dan maakt het inderdaad niet uit of het bio is of niet. Maar wat als er wel meer dan voldoende groente en fruit gegeten wordt wat zou dan het verschil zijn tussen bio en niet bio? Ik verwacht dat bio eten dan wel gezonder is.
Kanker is natuurlijk één ziekte, maar kunnen ze iets over 'all diseases' zeggen?
Volgens mij gaat het vooral om wat er naast groente en fruit gegeten wordt, om wel of geen kanker te krijgen.