In de VS begint cannabis te mogen. In Frankrijk begint lokale cannabis, die bovendien puur en biologisch moet zijn, helemaal in te raken. Slechts 50 planten leveren al een omzet van zo'n € 50.000 op, schrijft Le Figaro.

In Frankrijk telen 80.000 mensen hun eigen wiet, zo blijkt uit officiële schattingen. Dat kan natuurlijk veel beter als het in een kas door professionele lieden gebeurt.

Wat zou er nou op tegen zijn om Nederlandse tuinders wiet te laten telen voor de honderdduizenden in Europa die illegaal thuis aanrommelen terwijl wij er hier prachtige, maar onrendabele kassen voor hebben staan? Dat spul hoeft toch zeker ook niet illegaal van verre, andere continenten te komen. De Purple Haze die Jimi Hendrikx bekend maakte, kwam niet zomaar uit Marokko maar alleen van de allerbeste en allerzorgvuldigste teelten.

Een wereld die ziet dat cannabis als genotsmiddel mogelijk een goed alternatief biedt voor al die bellen wijn en bier waar onze stadsterrassen ondanks de crisis al vroeg in de middag mee uitpuilen, biedt weer heel nieuwe wegen aan tuinders. Het moest maar eens bespreekbaar gemaakt worden.
Wij kunnen het beter telen voor Europa dan wie dan ook. Of is dat echt een krankzinnig idee?

Fotocredits:How High, uitsnede, Alexodus
Dit artikel afdrukken