Het Amerikaanse Department of Agriculture blijkt bij een audit het Canadian Food Inspection Agency een lage score te hebben gegeven. Bij de audit, in 2012, scoorde het CFIA slechts 'adequately'. Er waren drie specifieke zorgpunten: bij een rundveeslachterij was de HACCP implementatie niet in orde, bij een varkensslachterij werd niet voldaan aan de 'sanitation performance standard' en het USDA had vraagtekens bij het beleid van het CFIA ten aanzien van kant-en-klare vleesproducten en het Shiga-Toxin Producing E.coli programma. Dat meldt GlobalMeat News.
Beide partijen bevestigen dat onmiddellijk corrigerende maatregelen zijn genomen en dat de Canadese voedselinspectie aan alle eisen voldoet. De Canadezen voegen daar aan toe dat zij op hun beurt Amerikaanse vleesverwerkingsfaciliteiten hebben geaudit en dat daar 'vergelijkbare bevindingen' uit zijn gekomen die in de komende maanden openbaar gemaakt zullen worden.
Dit artikel afdrukken
Beide partijen bevestigen dat onmiddellijk corrigerende maatregelen zijn genomen en dat de Canadese voedselinspectie aan alle eisen voldoet. De Canadezen voegen daar aan toe dat zij op hun beurt Amerikaanse vleesverwerkingsfaciliteiten hebben geaudit en dat daar 'vergelijkbare bevindingen' uit zijn gekomen die in de komende maanden openbaar gemaakt zullen worden.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook