Tijdens de jaarlijkse World Beer Awards stootte Amerika België van de troon als producent van 'het beste bier ter wereld'. Het beste bier ter wereld is dit jaar 'Beyond The Pale'. Een Amerikaanse pale ale met 5% alcohol, en "een rijk en complex moutkarakter dat het te danken heeft aan de mengeling van vier verschillende graansoorten, gebalanceerd met vijf complementaire hopvariëteiten", aldus de brouwer.

Amerika, België en Frankrijk
De World Beer Awards kent prijzen toe in 8 verschillende categorieën. België sleepte wel de Awards binnen voor het beste donkere bier (Vanderghinste Oud Bruin), het beste fruitbier (Rodenbach Rosso) en het beste zure bier (Oude Gueuze Limited Edition van Timmermans). De overige categorieën werden gewonnen door drie Amerikaanse en twee Franse brouwerijen.

De Belgische krant De Standaard noemt het opmerkelijk dat geen Belgische, maar een brouwerij uit Washington er met de hoofdprijs vandoor gaat. Vorig jaar ging de titel voor het beste bier nog naar het Belgische Tongerlo Blond. Dat legde de brouwerij geen windeieren: de verkopen van Tongerlo Blond verdubbelden afgelopen jaar. De HEMA nam het in zijn vaste assortiment speciale bieren op.

Fotocredits: worldbeerawards.com
Dit artikel afdrukken