De Amerikaanse retailer Kroger stapt in medische maaltijden op maat (MTM's) door een samenwerking aan te gaan met Performance Kitchen, schrijft Supermarket News. De maaltijden zijn wetenschappelijk onderbouwd en door geregistreerde diëtisten goedgekeurd voor mensen die leven met verschillende gezondheidsproblemen.

Het is de volgende stap van de grootste Amerikaanse supermarktketen in zijn inspanningen op het gebied van voedsel als medicijn. Kroger zal de MTM's koppelen aan zijn andere gezondheidszorgdiensten, zoals virtuele afspraken met geregistreerde diëtisten. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden de maaltijden om hun verzekerden te helpen bij het aanpakken van chronische aandoeningen zoals diabetes, hartziekten en nierziekten. De gepersonaliseerde, voedzame, uitgebalanceerde en cultureel verantwoorde maaltijden zijn bevroren, voor eenmalig gebruik en klaar om op te warmen.

Medisch op maat gemaakte maaltijden “helpen ons ons doel te bereiken om ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot voedsel dat hen helpt zich op hun best te voelen en hun gezondheid te verbeteren”, aldus Taylor Newman, directeur voeding bij Kroger Health.

De Friedman School of Nutrition Science and Policy van Tufts University berekende vorig jaar dat MTM-programma's 1,6 miljoen ziekenhuisopnames kunnen helpen voorkomen. Met aftrek van de voedselkosten zouden zorgverzekeraars er jaarlijkse $13,6 miljard kosten door kunnen besparen.

Begin deze maand kwamen onderzoeksresultaten naar buiten over het gebruik van groente en fruit op doktersrecept. Het verstrekken van gratis groente en fruit op doktersvoorschrift aan mensen met voedingsgerelateerde ziekten, waaronder diabetes, obesitas en hoge bloeddruk, heeft gunstige gezondheidseffecten. Zorgverleners hielden veranderingen in gewicht, bloeddruk en bloedsuikerspiegel van deelnemers in de gaten. Mensen met diabetes zagen hun bloedsuikerspiegel aanzienlijk dalen en volwassenen met hypertensie zagen hun bloeddruk dalen, schrijft NPR.
  • Deel
Druk af