Kantines op scholen in de Verenigde Staten zijn niet langer verplicht volkorenproducten te serveren. Pasta, brood, tortilla’s en dergelijke mogen weer van geraffineerd meel gemaakt zijn, meldt Persbureau AP. Ook mag er weer halfvolle chocolademelk geschonken worden.

Daarmee draait het Amerikaanse ministerie van Landbouw van de regering Trump (alweer) een maatregel op het gebied van de volksgezondheid terug die onder de regering Obama werd ingevoerd. De reden zou een praktische zijn. De School Nutrition Association (SNA) zegt dat het in bepaalde regio's ondoenlijk was traditionele producten te vervangen door volkoren varianten. Veel schoolkantines waren echter al zonder veel problemen overgestapt op volkorenproducten.

Meer dan 30 miljoen Amerikaanse kinderen lunchen dagelijks op school. De samenstelling van de schoollunches en de invloed daarop van de voedingsmiddelenindustrie is al langer inzet van een heftig maatschappelijk debat.

De SNA, die het schoollunchprogramma organiseert, vertegenwoordigt zowel onderwijsorganisaties als het bedrijfsleven uit de voedingssector, waaronder Domino’s Pizza, Kellogg's en PepsiCo.
AP News - School lunch rules OK refined grains, low-fat chocolate milk
  • Deel
Druk af