De slag om de retailklant verplaatst zich de komende jaren naar het internet. Dat voorspelt Euromonitor. De nieuwe retail ziet een uitdaging in de snelheid waarmee we onze bestelling in huis krijgen.

Supermarkten leveren boodschappen zelf thuis af. Zalando doet de boodschappen voor je. Je kunt een 'pakjesbus' naast je brievenbus laten installeren of op een moment dat het jou uitkomt langs een pick-up point gaan om je boodschappen af te halen.

Pakjes per taxi
Internetreus Amazon experimenteert met een nieuwe variant: bezorging door taxi's. Dat meldt Reuters. Amazon werkte samen met taxibestelservice Flywheel om te bekijken of pakjes bezorging de taxiritten beter bezet en de klant sneller bedient. Daarmee zouden die een alternatief kunnen worden voor UPS en Fedex die vorig jaar tijdens de feestdagendrukte met vertragingen kampten.

De taxi's werden in de vroege ochtenduren, als het taxiverkeer nog niet intensief is, naar de distributiecentra van Amazon opgeroepen. Ze namen per keer maximaal 10 pakjes voor eenzelfde bezorggebied mee. De bezorgkosten bleken te kunnen worden tot ca. 5 dollar per pakje, schrijft Reuters.

Amazon onderzoekt ook andere alternatieven. Van regionale en fietskoeriers tot een eigen bezorgvloot - en de wellicht nog wat futuristische drones, natuurlijk.

Fotocredits: taxi NYC, Nathan Congleton
Dit artikel afdrukken