Zo gaat het als het heet is en het gras op het land en de voervoorraad in de stal op zijn. In Duitsland lieten boeren de afgelopen maand zo'n 7% meer koeien slachten dan gebruikelijk omdat ze anders de weides kapot zouden maken. Bovendien was het voer in de stal op en werd aankopen te duur om de dieren te kunnen houden. Voor de melkprijs is dat straks goed, omdat het aanbod melk kleiner zal zijn.

Met biologische dieren werd anders omgegaan. Zij mochten juist het voer van de gangbare dieren krijgen en toch biologisch blijven heten. Ook in Nederland zal dit mogelijk worden toegestaan, schrijft Boerderij en de voervoorraad op blijkt. Op dit moment hoeven de koeien al niet meer de wei in als daar niets meer te vreten staat en weidegang de grasmat verder kapot maakt.

Biologisch heeft een Europese wettelijke verankering. Volgens SKAL, de Nederlandse certificeerder van biologische producten, moet het ministerie van LNV beslissen of het gebruik van gangbaar voer ook in Nederland wordt toegestaan en tot welk percentage.
Focus - Um Futter zu sparen: Bauern müssen Tausende Milchkühe schlachten - Video
Reageer
  • Deel
Druk af