Op piekmomenten verdwijnt Allerhande Kookt van de bestelsites van Deliveroo en Thuisbezorgd. Dat schrijft Distrifood.

Begin januari opende Albert Heijn in de Amsterdamse wijk de Baarsjes een eigen keuken. Klanten kunnen er hun favoriete Allerhande-maaltijden bestellen, die vers bereid worden en vervolgens via Deliveroo en Thuisbezorgd thuis geleverd worden.

"We zien dat, wanneer er een ‘bestelpiek’ is in de stad, het aantal bezorgers op dat specifieke moment tekortschiet en een buurt tijdelijk (bv. 15 minuten) ‘op slot’ wordt gezet door het bestelplatform. Puur om de vraag aan te kunnen. Begrijpelijk, maar onwenselijk," zegt AH-woordvoerder Menno van der Vlist. Foodservice blijkt "a different ballgame met andere wetten en spelregels."

Albert Heijn is te spreken over de eerste weken van Allerhande Kookt. "Amsterdammers weten ons echt te vinden, wat voor ons een bevestiging is dat we iets bieden wat er nog niet was en dat daar behoefte aan is. Wat we onder meer ervaren is dat het weer van enorme invloed is. Het aantal orders schiet bijvoorbeeld omhoog als het pijpenstelen regent."

Je zou eigenlijk verwachten dat Deliveroo - als databedrijf - de drukte wel zou kunnen voorspellen. Of zou Deliveroo stilletjes z'n eigen 'virtual restaurants' voorrang geven?
Distrifood - Bezorgers schrappen bij pieken maaltijddienst AH
  • Deel
Druk af