Voor de 45e keer is het vandaag Wereld Milieu Dag. De Verenigde Naties riep in 1974 5 juni uit tot World Environment Day om wereldwijd bewustzijn te creëren voor het milieu en burgers en overheden aan te zetten tot kleine en grote acties.

In meer dan 100 landen wordt vandaag op individueel, lokaal, nationaal en wereldschaal aandacht besteed aan het milieu. Het thema? Luchtverontreiniging.

Gastland dit jaar is China, dat nogal met luchtverontreiniging kampt. Internetplatform Alibaba doet er wat aan. Het bedrijf lanceerde vandaag een serie initiatieven om het de gebruikers van zijn diensten (Taobao, Tmall, Alipay, Freshippo) gemakkelijk te maken 'groen' te doen. De 721 miljoen maandelijkse gebruikers van Alibaba's platformen kunnen voortaan met een simpele druk op de knop meehelpen met milieusparende activiteiten als recyclen en bomenplanten, laat Alibaba trots weten.

Zo geeft Alibaba geen weggooibestek meer bij zijn maaltijdbezorgservice Ele.me, krijgen gebruikers van Alipay 'herbebossingspunten' als ze geen kassabon kiezen of met het openbaar vervoer reizen, recyclede bezorgdochter Cainiao al 13 miljoen kartonnen bezorgdozen en gaat Freshippo recycle-stations voor plastic installeren.

Dichter bij huis brengt de Belgische krant HLN in kaart wat je als consument kunt doen om je internetbestellingen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. In Nederland is het tamelijk stil...
Alizila - Alibaba, UN Team Up for World Environment Day | Alizila.com
  • Deel
Druk af